SAMSUN / İLKADIM - Samsun Özel Eğitim Meslek Lisesi

May

Yenilikçi projelerimiz ile Görsel Sanatlar ve El Sanatları bölümümüzün birbirinden güzel eserleri ziyaretçilerimiz tarafından çok beğenildi. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimizi başarılı çalışmaları için tebrik ederiz.

Nis

ATA'mızın tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı öğrencilerimizle birlikte düzenlediğimiz eğlenceli yarışma ve oyunlarla coşkuyla kutladık.

Nis

Karadeniz dalgalarından esinlenilerek tasarlanan bir mimariyle inşa edilen ve modern müzecilik anlayışının bir simgesi olarak hizmet verecek olan Samsun Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY'un teşrifleriyle 13.03.2024 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Hitit, Pers, Roma, Bizans,Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok döneme ait arkeolojik ve etnografik eser sergilenen müze  aynı zamanda Karadeniz'in en büyük müzesi olma özelliği taşımaktadır.

Samsun Müzesi ile ilgili tanıtımlara aşğıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Nis

OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, "İşitme Engelliler ile İletişim ve Türk İşaret Dili" dersi kapsamında okulumuzu ziyaret ettiler. Hem kaynaşma, hem farkındalık hem de uygulamalı eğitim formatında çok faydalı bir etkinlik oldu.

Mrt

19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu ve Samsun Özel Eğitim Meslek Lisesi Ailesi olarak okulumuzda iftar düzenledik.

Mrt

Şbt

Okulumuzdan mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini tamamlayarak aramıza Beden Eğitimi Öğretmeni olarak katılan İsmail AYDEMİR arkadaşımız, çocuklarımız ve bizim için büyük bir şans... Kendisiyle gurur duyuyor, meslek hayatında başarılar diliyoruz.

Ock

Kılıçarslan Ortaokulu ile birlikte yürüttüğümüz "FARKI BİZ YARATIYORUZ" projemizin kapanış etkinliğini Kılıçarslan Ortaokulu'nda gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Mesleki Eğitim Merkezi'nin kıymetli öğrencileri, okulumuz kız ve erkek öğrencilerinin saç kesim ve bakımını yaptı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Ara

Bilindiği üzere, ülkemizde başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli kazalar nedeniyle binlerce kişi kaybedilmekte, on binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır.

Türk Kızılay, toplumsal ilk yardım bilinci oluşturarak afet ve kazalar sonrası bireylerin zarar görebilirliğini azaltmak amacıyla, 2000 yılında başlattığı standardizasyon çalışması ile ilk yardım eğitimlerinin ülkemizde Avrupa standartlarında verilmesinde öncülük etmiştir.

İlk yardım eğitimlerinin ülke düzeyinde yaygınlaştırılması çalışmaları sürdürülmekte olup, her yıl 20.000'den fazla kişiye eğitim verilerekİlk Yardımcı olmaları sağlanmaktadır.

"Engelsiz İlk Yardım" projesi kapsamında işitme engellilere yönelik ilk yardım eğitim rehberleri, dijital içeriklerve videolara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kas

Başöğretmenimiz ve Cumhuriyeti'mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Kas

Kızılay Haftası nedeniyle bugün öğrencilerimizle birlikte Kızılay binasını ziyaret ettik. Öğrencilerimize Kızılay'ın etkinlikleri hakkında sunum yapıldı, Kızılay binasında bulunan Eğitim Alanı, Hayır Çarşısı gibi alanlar gezdirildi. Bu güzel etkinlik için Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Sayın Ahmet MUŞTU'ya, yönetimine ve Omü Genç Kızılay Gönüllülerine teşekkür ederiz.

Ekm

2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışmasında Samsun 1.si olan öğrencimiz Ahmed, ödülünü İl Müftümüz Seyfullah ÇAKIR' dan aldı. Öğrencimizi tebrik eder, yarışmaya hazırlık sürecinde desteklerini esirgemeyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Güzin ÜSTÜN'e, Beden Eğitimi Öğretmenimiz İsmail AYDEMİR' e, İşaret Dili uzmanımız Murat TEKİN' e ve bugüne kadar çocuklarımızın üzerinde emeği olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.